Een bibliotheek voor iedereen

Een bibliotheek voor iedereen

14.11.2017

In 2018 willen we beleidsmakers, en iedereen die het horen wil overtuigen van het belang en de maatschappelijke meerwaarde van bibliotheken. Want de bibliotheek is een laagdrempelige plek waar iedereen toegang krijgt tot informatie en cultuur. De bibliotheek staat met beide voeten in de lokale gemeenschap, en beschikt over een toegewijd team dat dagelijks alles op alles zet om iedereen de juiste service te geven. En dat willen we graag zo houden, ook nu gemeentes niet meer verplicht zijn om een bibliotheek in te richten.
Daarom werkte de VVBAD, de koepelorganisatie voor Vlaamse bibliotheken, samen met enkele partnerorganisaties een campagne uit: #bibvooriedereen. Daarmee roepen we iedereen die de bibliotheek een warm hart toedraagt op om ons bibliotheekcharter te ondertekenen. Zo geven we met zijn allen een sterk signaal dat bibliotheken belangrijk zijn en blijven.

Vanaf 19 januari kan "het grote publiek" het bibliotheekcharter ondertekenen. Maar achter de schermen is er al veel bedrijvigheid. Om 75.000 handtekeningen te verzamelen is het immers belangrijk dat zo veel mogelijk mensen hun schouders onder deze campagne zetten. Daarom roepen we iedereen op om zich nu al te registreren op de campagnesite. Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, en krijg je tips om zelf zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen.


Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be