Gebruikersonderzoek 2018

Gebruikersonderzoek 2018

04.09.2017

De inschrijvingen zijn van start gegaan, 2018 lonkt...

Er komt een nieuw, grootschalig gebruikersonderzoek in 2018 voor openbare bibliotheken. Maar liefst 119 bibliotheken toonden interesse in het nieuwe gebruikersonderzoek. Op vraag van enkele regioverbanden zal in het onderzoek ook een apart luik over regioverbanden voorzien worden.

Op 27 april stelde Ignace Glorieux (onderzoeksgroep TOR, VUB) in samenwerking met VVBAD zijn eerste visie voor over een nieuw gebruikersonderzoek voor openbare bibliotheken dat doorgaat in 2018. 

Aan de hand van een toevallige steekproef worden een aantal gebruikers van jouw bibliotheek uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen die peilt naar hun tevredenheid, aard van gebruik, zoekstrategieën, wensen, enzovoort. Alle deelnemende bibliotheken kunnen ook 5 persoonlijke vragen aan de enquête toevoegen.

Na afloop krijgt je als deelnemer een gepersonaliseerd rapport met een analyse van de resultaten. Na een doorgedreven analyse wordt er mogelijk een online tool voorzien om de eigen resultaten te vergelijken met andere bibliotheken. Om een idee te krijgen van de resultaten van het onderzoek van 2004 kun je de bijlagen bij dit nieuwsbericht bekijken.

Wil jij ook een blik op de gebruikers van jouw bib? Schrijf je dan snel in voor 17 november 2017. Wij kijken alvast uit naar jouw deelname aan dit veelbelovende onderzoek. 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Lise: lise.vandecruys@vvbad.be

Schrijf in!

Via deze link ga je door naar onze officiële inschrijving. Opgelet: de inschrijvingen lopen maar tot 17 november 2017.

Infosessies gebruikersonderzoek

Wanneer je ingeschreven bent voor het gebruikersonderzoek, vergeet dan zeker ook niet uw bibliotheek in te schrijven voor de infosessies.


Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

Waarom lid van de VVBAD worden?

  • Deel zijn van het netwerk van experten en collega's
  • Mee de belangen van de informatiesector behartigen
  • Korting krijgen op de activiteiten van de VVBAD
  • Toegang krijgen tot vakinformatie
  • Participeren in de verenigingsbesturen
Word lid
© Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw
Statiestraat 179 | B-2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: (+32) 03 281 44 57 | email: vvbad@vvbad.be